Καλοκαιρινή Περιποίηση: Ο Απόλυτος Οδηγός για Πρόσωπο, Σώμα και Μαλλιά

Καλοκαιρινή Περιποίηση: Ο Απόλυτος Οδηγός για Πρόσωπο, Σώμα και Μαλλιά

Το καλοκαίρι είναι η πιο ευχάριστη εποχή για το σώμα μας, που έρχεται σε επαφή με τη φύση, τη θάλασσα και τον ήλιο. Η επιδερμίδα και τα μαλλιά μας όμως ταλαιπωρούνται και η εντατική φροντίδα τους γίνεται επιτακτική. Χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση ώστε το δέρμα να διατηρήσει τη λάμψη που του αξίζει. Χαρείτε λοιπόν το καλοκαίρι κάνοντας κάποια απλά βήματα για μια επαρκή και ολοκληρωμένη καλοκαιρινή περιποίηση.

1. Απολαύστε τον ήλιο αλλά προστατευτείτε από την υπεριώδη ακτινοβολία χρησιμοποιώντας αντιηλιακή προστασία. Πάνω από το αντιηλιακό σας δοκιμάστε ένα φυσικό λάδι μαυρίσματος με καροτέλαιο και καλέντουλα που μας βοηθά να αποκτήσουμε το ομοιόμορφο μαύρισμα που επιθυμούμε ενώ ταυτόχρονα μας προσφέρει ενυδατωμένο δέρμα χωρίς ερεθισμούς.

2. Κάντε κάθε βράδυ απαλό καθαρισμό στο αφυδατωμένο και ερεθισμένο, από τον ήλιο, δέρμα σας. Ιδανικός είναι ένας αφρός καθαρισμού με αλόη. Καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα σας.

3. Ενισχύστε την ενυδάτωση του προσώπου σας πρωί και βράδυ με μια κρέμα πλούσια σε έλαια και υαλουρονικό ώστε να θωρακίζεται η υγρασία του δέρματος σας. Γνωρίστε τη fine lines, μια αντιρυτιδική κρέμα κατάλληλη για λείανση των γραμμών έκφρασης που εντείνονται τους καλοκαιρινούς μήνες από την
ηλιακή ακτινοβολία.

4. Για έξτρα ενυδάτωση αλλά και αντιοξειδωτική προστασία, χρησιμοποιείστε κάτω από την ενυδατική σας ή και το πρωί κάτω από το αντιηλιακό σας, ένα serum προσώπου πλούσιο σε αντιοξειδωτικά έλαια όπως ακτινίδιο, ρόδι και ιπποφαές που θα αποτοξινώσει την επιδερμίδα σας, προσφέροντας λεία και υγιή όψη.

5. Βάλτε στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης σας τη βιταμίνη C. Ένα night balm με βιταμίνη C έχει την κατάλληλη υφή και παρέχει τη σωστή διατήρηση ομοιόμορφης υφής και υγρασίας στην επιδερμίδα σας! Παράλληλα είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας ενάντια σε κηλίδες και διχρωμίες.

6. Στη βραδινή περιποίηση σώματος είναι η εποχή για να καταπολεμήσετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η cellu cream, έχει υφή τζελ ώστε να στεγνώνει γρήγορα και περιέχει τα κατάλληλα συστατικά για σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας σας. Για καλύτερα αποτελέσματα πριν από την κρέμα κάντε ελαφρύ μασάζ με το 100% φυσικό απολεπιστικό σαπούνι για κυτταρίτιδα με καρπό ελιάς. Η υπεραιμάτωση που δημιουργεί στην περιοχή βοηθά την κρέμα να εισχωρήσει βαθύτερα στην επιδερμίδα και να απορροφηθεί πιο άμεσα.

7. Το δέρμα μας τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα μετά τη θάλασσα διψάει για ενυδάτωση. Το after sun βοηθά την ανάπλαση της επιδερμίδας όχι μόνο μετά από ηλιακό κάψιμο αλλά και μετά από μια απλή καλοκαιρινή μέρα στη θάλασσα. Χρησιμοποίησε για ενυδάτωση μετά το μπάνιο, θωρακίστε το μαύρισμά σας και διατηρήστε βελούδινη την επιδερμίδα σας, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της για ενυδάτωση το καλοκαίρι.

8. Τα dry oil ήρθαν για να μείνουν και αυτό το καλοκαίρι! Με gliter ή χωρίς, για άμεση ενυδάτωση σε πρόσωπο, σώμα ή μαλλιά, χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας αλλά παράλληλα παρέχει ενυδάτωση σε όποιο σημείο έχουμε ανάγκη. Μείνε λαμπερή και ενυδατωμένη όλο το καλοκαίρι.

9. Δυο με τρείς φορές την εβδομάδα μην ξεχνάς την απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα! Με ένα ήπιο scrub προσώπου καταφέρνεις να έχεις ομοιόμορφη υφή στην επιδερμίδα και έτσι όλα τα προϊόντα που εφαρμόζεις απορροφόνται άριστα και έχουν τη μέγιστη απόδοση στις ιδιότητες τους! Το scrub σώματος θα σε βοηθήσει με τη σειρά του να αποκτήσεις και να διατηρήσεις ομοιόμορφο το μαύρισμα σου αφού προετοιμάζει ιδανικά το σώμα για να εφαρμόσεις το αντιηλιακό και το λάδι μαυρίσματος σου και διατηρεί το δέρμα λείο για το κατάλληλο μαύρισμα!

10. Το αλάτι της θάλασσας κάνει τα μαλλιά μας θαμπά και εύθραυστα γι’ αυτό πρέπει την καλοκαιρινή περίοδο να τα περιποιούμαστε πιο εντατικά. Δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών με μετάξι που προσφέρει άμεση αναδόμηση στην τρίχα και επαναφέρει τη λάμψη και την υγιή όψη των μαλλιών σας μετά την παραλία. Το μετάξι μαλακώνει, αναδομεί την τρίχα και προστατεύει από σπασίματα στις άκρες.

Το καλοκαίρι μπορεί εύκολα να γίνει ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σας, ακολουθώντας τα παραπάνω απλά και καθημερινά βήματα, για μια ολοκληρωμένη καλοκαιρινή περιποίηση.