Τα Οφέλη Των Βιταμινών Στο Δέρμα

Τα Οφέλη Των Βιταμινών Στο Δέρμα

Το φρέσκο και νεανικό δέρμα αποτελεί δείγμα καλής υγείας. Τη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι από εμάς έχουν ως στόχο το υγιές δέρμα. Η καλή υγεία ολόκληρου του σώματος καθώς και του δέρματός μας έχει να κάνει με τη διατροφή μας και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Αρχικά, σημαντική είναι η ποσότητα νερού που καταναλώνουμε η οποία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της σφριγηλότατης και της ελαστικότητας της επιδερμίδας μας.

Κάποιες από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που ωφελούν το δέρμα μας και του δίνουν την όψη που ονειρευόμαστε είναι:

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α (ρετινόλη):

Βοηθά στη σωστή αιμάτωση και ενυδάτωση του δέρματος. Επιβραδύνει τη γήρανση και αποτρέπει την εμφάνιση διχρωμιών και κηλίδων. Τέλος μπορεί να συντελέσει στην μείωση υπερπαραγωγής σμήγματος.

Όπως αναφέραμε τα οφέλη της σωστής χρήσης της είναι πάρα πολλά, παρ´όλα αυτά είναι μια «παρεξηγημένη» βιταμίνη που προκαλεί φόβο καθώς μπορεί να προκαλέσει φωτοτοξικότητα μετά τη χρήση της με άμεση έκθεση στον ήλιο. Γι´αυτό εφαρμόστε κρέμες με ρετινόλη βραδινές ώρες και χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε το αντηλιακό σας το πρωί.

ΠΡΟΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5(πανθενόλη) :

Είναι μια βιταμίνη ιδανική για χρήση στις κρέμες σώματος καθώς βοηθά τους πόρους του δέρματος να αναπνεύσουν ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Σημαντική είναι και η αντιφλεγμονώδης δράση της που συμβάλλει στο να καταπραΰνει την επιδερμίδα και να σταματήσει τους ερεθισμούς και τον κνησμό. Φρεσκάρετε την εμφάνιση του δέρματος σας και ενυδατώστε το σε βάθος με τις κρέμες σώματος της Simply Herbal που έχουν ως κύριο συστατικό την πανθενόλη.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε:

Ισχυρά αντιοξειδωτική βιταμίνη που προλαμβάνει τη γήρανση και δρα καταπραϋντικά σε σημάδια του δέρματος όπως τα ηλιακά εγκαύματα. Μαλακώνει σε βάθος το δέρμα διατηρώντας τη σφριγηλή υφή του. Μειώνει τις ρυτίδες καθώς και τα σκούρα σημάδια που μπορεί να εμφανίσει η επιδερμίδα σας. Μπορεί ακόμα να διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών μας, καθώς διορθώνει τις φθορές της τρίχας. Έτσι βοηθά τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ! Όλα αυτά τα αμέτρητα οφέλη της βιταμίνης Ε, καθώς και το γεγονός ότι δρα ως άριστο φυσικό συντηρητικό, είναι ο λόγος που τη χρησιμοποιούμε ως βασικό συστατικό σε όλα μας σχεδόν τα προϊόντα.

Ενημερωθείτε για τις βιταμίνες καθώς και για κάθε συστατικό που χρησιμοποιούμε στις περιγραφές των προϊόντων μας.